חוגי העשרה בקליניקה של ד"ר קלאודיה
זו כבר השנה השלישית שהחוגים לשיפור מיומנויות שפה ודיבור המיועדים לילדים בגילאי 3-6 שנים מתקיימים בקליניקה של ד"ר קלאודיה שבבאר שבע.
חוגי העשרה ייחודיים אלו מסייעים לשיפור היכולת הקוגניטיבית והשפתית של ילדים צעירים, ומבוססים על שיטת "מלודי פון", שפותחה על ידי ד"ר קלאודיה אנבה בשנת 2015.


שנים של עבודה עם ילדים בגיל הרך ובית הספר, וההבנה כי שיפור היכולת השפתית מתבצע טוב יותר מתוך למידה חווייתית, הביאו את ד"ר קלאודיה לפתח חוגי העשרה ייחודיים.
במסגרת החוג, לומדים הילדים באמצעות מגוון של שיטות לימוד נושאים חשובים ואקטואליים, ומרחיבים את אוצר המילים הנדרש כדי לקיים שיח. לדוגמה: יחסים במשפחה, כלי תחבורה, בעלי חיים, צבעים, צורות, מדינות שונות בעולם, מערכת השמש, חשבון ועוד.
לימוד הנושאים השונים מתבצע באמצעות שילוב של פעילויות מעולמות תוכן מגוונים כדוגמת תיאטרון ומוסיקה / חקר מדעי / אומנות / הכנת מאכלים במטבח ועוד.
בתקופת הקורונה החוגים מופעלים תוך הקפדה על נהלי משרד הבריאות.
לפרטים נוספים ולהרשמה חייגו 072-3307575 או מלאו את הטופס
שיטת העבודה בחוגי ההעשרה בקליניקה של דר' קלאודיה מובילה לשיפור יכולת שליפת המילים ועוזרת להרחיב את אוצר המילים של הילדים.
במהלך השיעורים, הילדים עושים שימוש במילים חדשות תוך כדי בנית משפטים בהתאם לגילם ובהתאם לסיטואציות שונות. כך הילדים מתרגלים הסבר מילולי של חוויות, תוך משחק ותקשורת עם בני גילם.
בסיום כל מפגש, מקבלים הילדים את התוצרים שהכינו .
על מנת למקסם את יכולת הלמידה של הילדים בחוג, הקבוצות מחולקות בהתאם לגילאי המשתתפים ולרמה השפתית שלהם (*) על מנת שיוכלו ליהנות וללמוד יחד.
בכל קבוצה משתתפים עד 7 ילדים בהדרכת 2 מדריכים.
החוג הינו במתכונת שנתית, אולם ניתן גם להירשם רק לשליש שנה – 4 חודשים.
* הרישום לחוג מותנה בהגעה למבדק היכרות (בתשלום של 150 ₪) לצורך התאמה ושיבוץ לקבוצה ע"פ הרמה השפתית של הילד (סכום זה יקוזז מהתשלום בזמן ההרשמה לחוג)
לפרטים נוספים ולהרשמה חייגו 072-3307575 או מלאו את הטופס
משובים של הורים לילדים המשתתפים בחוגי ההעשרה
"בהחלט הפעילות בקבוצות עזרה לא' מבחינה חברתית. העבודה בקבוצות מאוד עזרה לה בחיזוק התפתחות השפה של הילדה שלי."
"אני רואה שיפור מבחינת חברתית לאחר שילוב של א' בקבוצות. אפילו רואה כי הביטחון העצמי עלה יותר בזמן שא' השתתף בקבוצה. כמו כן, אני מרגישה שיפור בתחום השפה והיגוי. א' כבר מדבר בשפה יותר גבוהה ומתאימה לגילו."
"חלה התקדמות ושיפור אצל ק' הן בשפה והן בפן החברתי."
"בהחלט בתנו יותר משתפת פעולה ויוצרת קשר יותר איכותי עם ילדים אחרים. מיום ליום היא מדברת בצורה יותר הגיונית ונכונה תחבירית . החוג הוא חוג מצויים וכייפי העוזר ביצירה ולמידת קשרים חברתיים ומשפר את התקשורת. ביתי מחכה לחוג כל שבוע בצפייה והתלהבות!"
"קיים שיפור רב מתחילת שילוב של א' בפעילות הקבוצה. הפעילות עוזר לו להתקדם בשיפור השפה והדיבור"
"לאחר הפעילות בקבוצות ניכר שיש שינוי בהתנהגות החברתית של ביתי. פ' פונה לחברים ומצליחה ליצור אינטראקציה עם ילדים שפחות מכירה. כמו כן, קיים שיפור בשפה והרחבת אוצר המילים והתבטאות כלפי האנשים."
"חל שיפור משמעותי, גם בתחום השפה , גם בניהול שיחה ארוכה יותר וגם מבחינת ויתור
הקונספט של החוד מעולה וגאוני!."
"הרגשתי כי מאז שילוב הילד בקבוצה חל שיפור מבחינת חברתית , למד יותר להציע ולהתחלק . כמו כן, חל שיפור משמעותי בשפה ובתקשורת הדדית"
"חל שינוי גדול אצל בננו, חשבנו תחילה שבכדי שישתלב וישתף פעולה עם החברים בקבוצה יקח לו יותר זמן אבל כבר לאחר מספר מועט של מפגשים הוא נכנס לבד ונהנה עם הילדים בפעילות! אנחנו רואים שיפור ניכר ,הביטחון העצמי שלו השתפר מאוד , יש שליטה גדולה יותר בשפה והוא יכול לומר כל מה שהוא רוצה, בלי לפחד ולחשוש שמא יטעה. החוג עזר לבננו להשתפר מבחינה שפתית וחברתית! . הוא גם מקבל המון חום ואהבה מהמדריכות , התוכנית בעלת תוכנית למידה משמעותית עבור ילדים."
"בהחלט חל שינוי , ביתנו יותר פתוחה, שמחה וקצת פחות ביישנית. אנחנו מרגישים כי היא נפתחה יותר ומשתפת אותנו יותר , מורגש כי הביטחון העצמי שלה עלה והיא יותר עצמאית ."
ד"ר קלאודיה אנבה – קלינאית תקשורת