ד"ר קלאודיה שמחה לשתף פעולה עם אנשי מקצוע מתחומים שונים לצורך מתן מענה מלא לצורכי המטופלים.
אנשי מקצוע מהתחומים הבאים וגם מתחומים שלא הזכרנו, מוזמנים ליצור קשר לצורך פגישה לבחינת שיתוף הפעולה.

רופא התפתחותירופא התפתחותי / רופא ילדים / רופא משפחה

בישראל רופא הילדים / רופא התפתחותי ורופא משפחה ממלאים תפקיד חשוב בבריאות המשפחה וילדי המשפחה.

קרוב לוודאי שהוא גם איש המקצוע הראשון ששומע תלונות על קשיים בהתפתחות הילדים או במקרה של מבוגרים, מציע פתרונות לקשיים שהמבוגר מציג (קשיים כמו גמגום, דחיקת ד"ר קלאודיה מציעה שיתוף פעולה עם רופאים מומחים בתחום הילדים ורפואת המשפחה כדי לטפל לשון, קשיי דיבור ועוד) בילדים ומבוגרים הסובלים מקשיי שפה, דיבור וקול.

רופא נוירולוגרופא נוירולוג

תחום הנוירולוגיה הוא התחום הרפואי העוסק במערכת העצבים הכוללת את המוח ואת מערכת העצבים ההיקפית.

עולם הנוירולוגיה עוסק בעיקר באבחון מחלות ובתיאור המצב הנוירולוגי, אך במקרים רבים הנוירולוגים יכולים להציע טיפול אשר יביא לשיפור המצב והקלה על התסמינים. לעיתים רבות אחד התסמינים הוא קשיים בשפה או בדיבור. היות שכן ישנה חשיבות רבה להתייעצות ושיתוף פעולה עם קלינאי תקשורת לצורך בירור של מקור הקושי בשפה או בדיבור ולאחר מכן הטיפול בו.

רופא אף אוזן גרוןרופא אף אוזן גרון (א.א.ג)

רופא אף אוזן גרון הוא המומחה באבחון, טיפול ומעקב אחר חולים במחלות אף, אוזן, גרון, ראש וצוואר של ילדים ומבוגרים.

בתחום הפרעות קול ובליעה, ידוע בארץ ובעולם כי קיימים צוותים משותפים של רופאי א.א.ג וקלינאי תקשורת לצורך אבחון, טיפול ומעקב אחר ילדים ומבוגרים.

ד"ר קלאודיה נוהגת לקיים קשר הדוק עם הרופא המטפל גם לאחר ההבחנה ובמהלך הטיפול לצורך מעקב אחר המטופל והחלטה משותפת לגבי אופן הטיפול.

רופא שינייםרופא שיניים / אורתודנט

אורתודנט, הוא רופא שיניים המתמחה גם בשיקום הפה והנראות האסתטית שלו. לפני תחילת טיפולי אורתודונטיה או במהלך הטיפול, מוצאים לעיתים אצל המטופל סימנים של דחיקת לשון. באמצעות שיתוף הפעולה עם קלינאי תקשורת מוצע למטופל לשפר את תפקוד הלשון בפה כדי להעלות את היעילות של הטיפול האורתודנטי וכך להחזיר לו את איכות חייו.

ד"ר קלאודיה מקיימת קשר הדוק עם הרופא האורתודנט, גם בשלב הראשון של הטיפול לצורך קביעת מטרות הטיפול וגם במהלך הטיפול ועד סיומו.

פסיכולוגפסיכולוג

בשנים האחרונות מתחדדת תפיסת הקהילה המקצועית לגבי חשיבות עבודה רב צוותית בטיפול בילדים או מבוגרים. למרות שסיבת הפנייה ברובד הגלוי הינה לרב רפואית, פעמים רבות הסיבה הסמויה יותר הינה אחרת, וקשורה יותר לפן התפקודי (אצל הילד או בסביבתו), רגשית, בין-אישית או התנהגותית. ילדים שמגיעים לטיפול אצל קלינאי תקשורת, זקוקים לעיתים להתערבות של איש מקצוע בתחום הפסיכולוגיה כדי לתת מענה לקשיים בסיסיים יותר גם בקשר לילד ולמשפחה.

ד"ר קלאודיה נוהגת לשתף פעולה עם אנשי מקצוע מתחום הפסיכולוגיה בעת שמאתרת קשיים רגשיים אצל מטופלים.

מרפא בעיסוקמרפא בעיסוק

תרומת תחום הריפוי בעיסוק היא לשפר תפקוד לקוי של הגוף כתוצאה מלקות פיזית, נפשית, קוגניטיבית או תקשורתית אצל ילדים ומבוגרים.

ככל שלומדים לשלוט על הגוף, כך יכול המטופל ליהנות מחיים עצמאיים יותר בקרב המשפחה והחברה.

לכן, בהתאם לצורך משתפת ד"ר קלאודיה פעולה עם מרפאים בעיסוק כאשר היא מבינה שהמטופלים זקוקים להתערבות מקצועית מסוג זה.

עובד סוציאליעובד סוציאלי

בארץ, תחום העבודה הסוציאלית מוכר ככזה המעניק סיוע לשיפור תפקודם האישי והחברתי של הפרט בקשר למשפחה והקהילה על ידי שיטות התערבות שונות. באמצעות העבודה הסוציאלית, יכולים הורים לילדים לקבל הדרכה בכל הקשור להתפתחות הילד כדי לשמר בקרב המשפחה איכות חיים טובים. שיתוף פעולה בין עובדים סוציאליים וקלינאי תקשורת, במיוחד בגיל הרך ובילדות, משפר באופן משמעותי את הטיפול בילד ומשפחתו.

פיזיותרפיסטפיזיותרפיסט

תחום הפיזיותרפיה עוסק בשיפור יכולות תפקודיות וטיפול בבעיות עצב – שריר – שלד.

תפקיד הפיזיותרפיה הוא להביא את המטופל לתפקוד מיטבי ולכן , במקרים בהם חווים ילדים קשיים התפתחותיים, שיתוף הפעולה בין קלינאי תקשורת לפיזיותרפיסט הוא אפקטיבי ביותר.